Tid

Mäta tid via olika sorters klockor, eller vad man skall kalla exempelvis solur för, har gjorts under årtusenden. Klockan har ofta varit en statussymbol för de välbeställda förr i tiden. Sedan en övergång till att alla hade råd att köpa en och bära en. Nu med allt vad mobiltelefoner heter kan man lätt få intrycket av att klockor på ett sätt är på väg ut som något i princip obligatoriskt att bära för alla. Eller kan det kanske vara så att det går lite tillbaka till ursprunget igen, dvs att det blir en statussymbol att bära exklusiva klockor av märken som Ulysse Nardin , Guess och allt vad det nu heter.  Med andra ord en återgång till förr. Att klockan inte primärt är en tidmätare utan en symbol för att visa på makt eller rikedom eller helt enkelt bara för att vara trendig.

Sorry, comments are closed.