Man kan bli minst sagt imponerad då man ser erbjudanden om serverhotell utomlands för en minimal kostnad och med obegränsad trafik. Det låter fantastiskt och om man har haft problem med seghet på sidan på grund av att den delade hostingen inte klarar trycket så kanske det känns lockande att hoppa på den här typen av erbjudanden.
Visst kan det finnas kostnadseffektiva vps-lösningar från utländska företag men frågan är om dessa slår de svenska alternativen. Idag är det många som har missat att det faktiskt finns utmärkta svenska alternativ för dedikerade servrar och andra lösningar för webhosting. Innan man tänker att gräset alltid är grönare på den andra sidan så ska man noga undersöka sin egen tomt.
Vill man ha billigare alternativ så kan man se närmre på vps och molntjänster som erbjuds av svenska aktörer. Dessa tjänster kan mycket väl vara det som behövs för att få tillbaka flytet på sidan. Att tala om obegränsad trafik är mest teori för det finns knappast något webbhotell som kan ställa upp på detta. Förr eller senare så tar det stopp och då måste man ändå se på lösningar för att dela upp sina projekt på olika servrar.
Om man får erbjudanden om serverlösning med fri trafik så ska man alltså dra öronen åt sig och ta reda på vad som står med fin stil i avtalet. Om man jobbar med svensk outsourcing för webbhotell så blir det ju onekligen lättare att läsa detta avtal eftersom det kommer att vara på svenska.

Sorry, comments are closed.